Coca-Cola przegrywała w Rosji z kwasem
chlebowym, więc sześć lat temu zdecydowała się na uruchomienie w
swoich dwóch rosyjskich fabrykach produkcji... swojego własnego kwasu
chlebowego.
Skład: woda z dwutlenkiem węgla, kwas mlekowy, kwas octowy, ekstrakt (mąka żytnia, mąka jęczmienna, sfermentowany słód żytni).
Co ciekawe, kwas ten można też dostać w Stanach w sieci sklepów ze zdrową żywnością Whole Foods Market. To chyba najzdrowszy napitek należący do Coca-Coli o składzie lepszym niż niejeden sklepowy "tradycyjny/domowy" kwas. W Polsce nigdzie go nie spotkałem.
Skład: woda z dwutlenkiem węgla, kwas mlekowy, kwas octowy, ekstrakt (mąka żytnia, mąka jęczmienna, sfermentowany słód żytni).
Co ciekawe, kwas ten można też dostać w Stanach w sieci sklepów ze zdrową żywnością Whole Foods Market. To chyba najzdrowszy napitek należący do Coca-Coli o składzie lepszym niż niejeden sklepowy "tradycyjny/domowy" kwas. W Polsce nigdzie go nie spotkałem.
Więcej na drinkwhat (po angielsku)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz